Puur en eerlijk verrassen

Met pure smaken en eerlijke ingrediënten beproeven wij de Frans-mediterrane keuken en laten u à la carte kiezen voor gerechten die u mogen verrassen. Ons menu volgt de seizoenen en zo halen wij het lekkerste, het beste en het gezondste uit wat de jaargetijden ons te bieden hebben. Dagelijks vers natuurlijk.

Uit liefde voor de toekomst

Wij koesteren onze prachtige omgeving en onze rijke historie en doen er alles aan om ook de generaties na ons met volle handen achter te laten. Daarom gaat duurzaamheid bij ons vóór alles, duurzaamheid in de keuze van produkten, maar ook in de relatie met regionale ondernemers én gasten.

Verrassen

Ons team werkt met passie, gevoel en bezieling om uw gerechten een uitgesproken en uitgebalanceerde smaak te geven. Wij willen u verrassen met een mix van klassieke en moderne invloeden én onze eigen creativiteit en kennis.

Met een neus voor kwaliteit

Wij serveren het Limburgs Heuvelland lam en de Bommeriger boerenhoevekip: lekker, biologisch en van eigen bodem. 

Wijnontdekkingsreis

Wijnliefhebbers houden van nieuwe wijnen en verruimen graag hun kennis over deze heerlijke en ambachtelijke druivendrank. Wij serveren u een dertigtal wijnen die u per glas kunt bestellen. Zodat u bij elke gang de juiste keuze maakt. Laat onze sommelier u verrassen door de vele smaken van onze wijnen.

Van kasteel tot kasteel

De beste wijnen vind je eenvoudigweg door ze te zoeken. Wij gaan geregeld zelf op pad om de beste wijnen op te
sporen bij zeker ook de minder bekende chateaux en wijnhuizen. Zodat we u steeds op een verrassende wijn
kunnen tracteren, van uitstekende kwaliteit. Dát is onze passie en daar zijn we heel gedreven in.

Om van te smullen

Kwaliteitsbakker Frits Mennens uit Beek bezorgt al meer dan vijftig jaar elke dag vele soorten ambachtelijk gebakken brood. Over de versheid hoeven we het dus niet te hebben, wel over de smaak, en die is uitmuntend. En dan heeft u de overheerlijke vlaaien en het verrukkelijke gebak van patisserie Lemmens uit Gronsveld nog niet geproefd.

Kiplekkere eieren

De lekkerste eieren krijgen wij al 15 jaar vers van onze eigen boer uit de buurt, zodat we er zeker van zijn dat het goede leven dat de kippen bij hem hebben eieren van uitstekende kwaliteit voor ons voortbrengt.

Brouwerswapen uit 1601

Een wapenschild op de trapgevel verraadt dat er hier vierhonderd jaar geleden bier gebrouwen werd. Het brouwerswapen uit 1601 prijkt nu op het etiket van het Kasteel Elsloo Amber, dat in een nabijgelegen huisbrouwerij in Stein speciaal gebrouwen wordt. Zo houden we de historie dicht bij huis.

Bier met liefde gemaakt 

Gulpener gelooft dat je alleen echt kunt genieten van iets dat met liefde gemaakt is. Daarom gebruiken zij voor hun bieren alleen milieuvriendelijke geteelde grondstoffen verbouwd door de boeren uit hun eigen Limburg. Wij geloven in Gulpener. En u? Gelooft u ook in een heerlijk glas Château Neubourg: une bière supérieure?

Duurzame vis in huis

Wij helpen graag mee om de oceanen in de wereld vol vis te houden, en bieden in ons restaurant alleen die vissoorten aan, die met een gerust hart gevangen kunnen worden. Gecertificeerde vis met een uitstekende smaak voor nu en met het oog gericht op de toekomst.

Natuurlijk biologisch

Voor ons is het heel natuurlijk dat we zoveel mogelijk produkten gebruiken met een biologische afkomst. Wij gunnen elk leven een goed leven. Onze kip mag met recht een ‘poulet noir label rouge scharrelkip’ heten en dat verschil, dát proef je.

Wij passen ons met liefde aan

Heeft u last van een voedselallergie? Bent u aan een streng dieet gebonden? Of zweert u bij vegetarische gerechten? Als we uw wensen tijdig kennen, houden we er graag rekening mee.

De passie van de kasteelheer

Er was eens een 15-jarige scholier uit Elsloo, die in de keuken van het kasteel de liefde vond voor de horeca. Hij trok de wijde wereld in en bekwaamde zich hartstochtelijk in zijn vak. 
Met zijn rugzak vol kennis kwam hij terug en nam in 1990 zelf de leiding van Kasteel Elsloo over. Sindsdien leggen Jo Meijers en zijn team hun gasten dagelijks met liefde en vakmanschap in de watten.

 


Onze contactgegevens

Maasberg 1, 6181 GV Elsloo

t +31 46 437 76 66

f +31 46 437 75 70

info@kasteelelsloo.nl