NL EN
BOEK KAMER
Boek rechtstreeks voor de beste prijs.
Boek rechtstreeks voor de beste prijs.

Genieten met een zachte g.

Voel de warmte van het zuiden, proef de weldaad van onze Bourgondische keuken, ruik het bos om je heen, zie het vakmanschap, hoor de rust en weet, het is goed, genieten met een zachte g.

Genieten met een zachte g.

Voel de warmte van het zuiden, proef de weldaad van onze Bourgondische keuken, ruik het bos om je heen, zie het vakmanschap, hoor de rust en weet, het is goed, genieten met een zachte g.

Het bos heeft veel te bieden

Stap zó het Bunderbos in en maak een korte of fikse wandeling. Het lintvormig hellingbos tussen Bunde en Elsloo is zo’n zes kilometer lang. Onderweg ziet u vele bronnen, beekjes en watervalletjes, intieme inkijkjes in de natuur en prachtige vergezichten. Misschien komt zelfs de ijsvogel op uw pad.

Bos

Daslook siert het Bunderbos

Wie in het voorjaar door het Bunderbos loopt, kan er niet omheen: heuvels vol met daslook. Deze beschermde plantensoort geurt sterk naar uien en trekt daarmee al snel de aandacht. Het kruid is in Nederland en België vrij zeldzaam, maar gedijt in het Bunderbos fantastisch door de sterke bodemerosie in het gebied.

Landschapspark

In het begin van de negentiende eeuw leggen de nieuwe eigenaren, graaf en gravin de Geloes, een Engels landschapspark aan rondom het kasteel. Alleen voor eigen gebruik. Vanuit het theehuisje keken ze uit over het kasteel en de prachtige tuin. Dorpsbewoners mogen het park pas bewonderen vanaf 1960, als de gemeente het aankoopt.

Nationale winnaar

Het ambitieuze restauratieproject van het kasteelpark heeft in 2011 de Buitenleven Natuur en Erfgoedprijs gewonnen en haalde zo een geldbedrag binnen voor de aanleg van bloemrijke graslanden en boomgroepen en de reconstructie van oude wandelpaden. Het kasteelpark gaat terug naar de sfeer van vroeger.

De botanische tuin

In de botanische tuin, naast het kasteel, loopt u over mooie slingerpaadjes langs zeldzame bomen (zoals de Japanse Notenboom en de Zijdeboom), vele soorten varens en prachtige hosta’s in allerlei kleuren. Een genot voor de natuurliefhebber. Het IVN Elsloo beheert de prachtige tuin, die beperkte openingstijden heeft van april tot oktober.

De magie van de planten

De botanische tuin ligt op een helling gevormd door de Slakbeekvallei en een uitloper van een oeroude voormalige Maasoever. Naast een grote verscheidenheid aan planten en bomen uit de hele wereld, telt de tuin ook vele kruiden met een medicinale, cultuurhistorische en magische waarde.

Unieke diersoorten

De overeenkomst tussen de vuursalamander, de hazelworm, de ijsvogel, de boomvalk, de bunzing, de rosse woelmuis, de zeldzame grote baardvleermuis en maar liefst twintig soorten libellen is dat deze dieren allemaal in de directe omgeving van het kasteel leven. In het dierlijke bos huist ook één van Nederlands oudste dassenburchten.

Een perfecte combinatie

Zuid-Limburg heeft niet alleen zelf veel moois in huis, maar grenst ook aan steden en regio’s die eveneens rijk zijn aan bedrijvigheid en natuurtrots. Na een dag vol belevenissen in de omgeving voelt de rust van het kasteel aan als een weldadig bad.

Centrale ligging

Vanuit de rust de wervelende wereld in is zó gebeurd: in een half uur tijd bent u in hartje Maastricht, Aken en Hasselt en binnen een uur ziet u de plaatsnaamborden Luik of Keulen opduiken. Over centrale ligging gesproken.

Wijnontdekkingsreis

Laat onze sommelier u verrassen. Vele prachtige wijnen geserveerd per glas.

> lees verder

Wijnontdekkingsreis
Gastronomie bij kasteel Elsloo

Lunchen & Dineren

Met pure smaken en eerlijke ingrediënten zullen wij u verrassen.

> lees verder

Logeren

Wakker worden in het bos. Proef de rust van het rijke verleden.

> lees verder

Logeren bij kasteel Elsloo

Logeren

ONLINE RESERVEREN

> klik hier

Lunchen & Dineren

ONLINE RESERVEREN

klik hier

Onze contactgegevens

Maasberg 1, 6181 GV Elsloo
t +31 46 437 76 66
f +31 46 437 75 70
info@kasteelelsloo.nl